mandag 1. november 2010

Trenger motivasjon for å selge de billigste legemidlene

Ny forskning dokumenterer at apotekenes inntjening er avgjørende viktig for å fremme salget av de billigste legemidlene.
Forskere ved Norges handelshøyskole i Bergen konkluderer med at det er viktig at apotekene har bedre fortjeneste på salg av rimelige kopimedisiner enn på de dyrere originalmedisinene. Slike insentiver er viktig for at myndighetenes politiske mål om lavest mulig legemiddelutgifter skal nås. Konklusjonen er trukket etter grundig analyse av salgsvolumer og priser. Data er hentet fra Reseptregisteret og Folkehelseinstituttet. Analysen er gjort av professor Kurt Brekke og hans medforfattere Tor Helge Holmås og Odd Rune Straume.

Dette er kunnskap det er viktig for helsemyndighetene å ha med seg videre når det kommer påstander om at apotekenes marginer er for høye på de billigste legemidlene. Forskningen fra NHH viser nemlig at det er nødvendig med høyest marginer på de billigste legemidlene for å få økt salg av disse, slik at helsemillionene kan brukes til bedre formål enn å betale for dyrt for legemidler.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar