tirsdag 6. juli 2010

Apotekene nyter stor tillit – fordi de gjør jobben sin

Apotekbransjen ligger helt på topp i tillit, viser en ny undersøkelse fra TNS Gallup. Så mange som tre av fire nordmenn har stor eller svært stor tillit til apotekene. Bare to prosent av landets befolkning befinner seg i den motsatte enden av skalaen, og sier at de har liten eller svært liten tillit til apotekene.

Sammenlikner vi med den tilliten som folk viser andre deler av helsetjenesten, som leger, sykehus og legemiddelprodusenter, er apotekene faktisk den virksomheten folk har desidert høyest tillit til!

Fra tidligere undersøkelser vet vi at en av de viktigste faktorene for apotekkundene er god service og god informasjon. Det skal føles trygt å handle sine legemidler på apoteket, og trygg og kunnskapsbasert håndtering og utlevering av legemidler er derfor en av de viktigste jobbene apotekene gjør for samfunnet.

Når forbrukerne gir tilbakemelding på at de er veldig opptatt av servicegrad og god informasjon om legemidler, og de samtidig er svært fornøyd med apoteket sitt, så betyr det at apotekene oppfyller sin viktigste funksjon!

Fra andre bransjer vet vi at tillit er en skjør ting. Trår man feil, rives tilliten raskt ned, og det kan være et møysommelig arbeid å bygge den opp igjen. Apotekene har gjennom det siste tiåret holdt sin sti ren og unngått tillitskriser. Apotekene gir et viktig bidrag folkes helse, og blir betalt med skyhøy tillit hos kundene.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar